![]() ![]() |
Jul 11 2010, 05:31 PM
|
|
|
Dyplomata ![]() Grupa: RL Rekrut Postów: 53 Dołączył: 20-February 09 Skąd: Plock/Milton Keynes Użytkownik nr: 1,929 |
2 kolegow namowilo mnie na aiona, wszyscy 3 kompletne noobki jesli chodzi o ta gre,doradzcie jakies klasy
|
|
|
|
Jul 11 2010, 05:35 PM
|
|
|
|
Rangerów
-------------------- Everquest 2\Eagleeyes / Oggok / Royal Legion / Leader / 60 lvl Berserker / 60 lvl Armorsmith __________________________________________ RF online\Eagleeyes / Wind / E.X.I.L.E / Acc Race Leader / 44 Punisher __________________________________________ Vanguard\Eagleeyes / Frengrot / Royal Legion / Leader / 50 lvl Dread Knight / 50 lvl Armorsmith __________________________________________ LotR\Eaglusia / Evernight / Royal Legion / Member / 50 lvl Minstrel / Grandmaster Explorer __________________________________________ Age of Conan\Eagleeyes / Ymir / Royal Legion / Leader / 80 Guardian / 70 Armorsmith __________________________________________ Warhammer\Eagleeyes / K8P / Royal Legion / Leader / 40 lvl / 49 Rank / Black Orc / Cultivation 200 / Apothecary 200 __________________________________________ DFO\Eagleeyes / EU-1 / Royal Legion / Leader / high skilled warrior / 100 armorer __________________________________________ AION\Eagleeyes / Gorgos / Royal Legion / Leader / 44 Gladiator / 449 Master Armorsmith / 399 Aether / 399 Gatherer __________________________________________ WOW\ Igleeyes / Burning Legion / Royal Legion / Member / 80 Holy Paladin / 450 Blacksmithing / 450 Mining |
|
|
|
Jul 11 2010, 06:55 PM
|
|
|
|
Sorc będzie najbardziej op w 2.0
|
|
|
|
Jul 11 2010, 07:50 PM
|
|
|
|
Rangerów? Skąd to Iglu wziąłeś?
-------------------- |
|
|
|
Jul 11 2010, 08:11 PM
|
|
|
|
Eaglu jest fanem Volca który już sprzedał postać...
-------------------- |
|
|
|
Jul 11 2010, 09:05 PM
|
|
|
|
clerów i chanterów wiecznie brakuje... jak się zaloguję w sobotę to przed dredem nie chce mi się już na pm'y odpisywać... tym bardziej, że mam constant pt.
chanter na 50 się za bardzo wysilać nie musi w szukaniu pt ale zależy czy ktoś lubi healerów czy klasy dpsujące lub tankujące. -------------------- |
|
|
|
Jul 11 2010, 10:45 PM
|
|
|
Dyplomata ![]() Grupa: RL Rekrut Postów: 53 Dołączył: 20-February 09 Skąd: Plock/Milton Keynes Użytkownik nr: 1,929 |
ogolnie preferuje caster class, na ogol gram dpsami ale cos mnie napadlo na klasy leczace ,a mowie pomoge troche ludzikom niech sobie pobija z healerem na plecach, mi wlasnie tego zawasze w grach brakowalo wiec sam przejde na ta role.
Wiec jaka klase leczaca polecacie,z naciskiem na pvp? Ten post został edytowany przez kruzun: Jul 11 2010, 10:46 PM |
|
|
|
Jul 12 2010, 12:34 AM
|
|
|
|
Klasa lecząca to jest tylko jedna -> Cleric, więc wyboru nie masz za dużego.
Ale Chanter to taka hybryda. Dziwna postać. Sam mam chantera i na Dredgionie (end game instancja) zwykle robię za main healera bo w 90% Dredgionach w party brak nam kleryka, a chanter nie jest healerem, więc kończy to się jak zwykle... naszą przegraną:-/ Chanter to taki support/dps/off healer. Generalnie wg. mnie jedna z trudniejszych do ogrania postaci. Bo nie dość, że muszę DPSować, dbać o buffki i mantry, to jeszcze stale patrzeć czy Cleric w party daje radę z leczeniem czy trzeba mu pomóc. Generalnie granie Chanterem to jak to się mówi "główka pracuje" stale na najwyższych obrotach. Kleryk tylko leczy, tank tylko tankuje, DPS tylko DPSuje, a Chanter robi to wszystko jednocześnie Jeśli chodzi o PvP to się za bardzo nie wypowiadam o tym jak się zachowuje na nim chanter. Zawsze to ja dostawałem w ciry. Może jak bym miał wyższy lvl i lepszy sprzęt to by było inaczej. Natomiast Cleric jest strasznie trudną do ubicia postacią i może solować elitki i nawet niektóre bossy. A jeśli chodzi o szukanie party, to najczęściej brakuje Clerica. Na drugim miejscu często szukają Chantera. Większość party się bez Chantera obejdzie, ale kleryk być musi i koniec, bo bez tego ani rusz. Assasina nie ma? Żaden problem, zastąpi go w DPSie Ranger czy Sorc. Nie ma Templara? To Gladiator potankuje. A czasem i Assasin. Brak Sorca dla CrowdControl? Czasem wystarczy Spiritmaster albo offtank. Nie ma Chantera? Cleric musi bardziej uważać, ale se poradzi. A nie ma Clerica -> nie ma party, bo party bez kleryka to może nawet z miasta nie wychodzić. Każdą inną klasę da się kim innym zastąpić w party, więc ludzi się zawsze znajdzie. Ale kleryka nikt i nic nie jest w stanie zastąpić. Chcesz być najbardziej rozchwytywaną postacią? Bierz kleryka! Ten post został edytowany przez Archoon: Jul 12 2010, 12:39 AM -------------------- |
|
|
|
Jul 12 2010, 06:17 AM
|
|
|
|
jeśli chodzi o pvp to tylko Cleric. Nie bez powodu w rankigu AP clerycy są zwykle najwyżej.
a chanter - cóż. jeśli chcesz brać udział chanterem w pvp musisz mieć build pod offensywnego chanta - osobiście jestem pure support ;] a co do pt to bez chantera cleryk się bardzo spina, czasami nie wyrabia jak jest tank+ off-tank więc chanter poza tym, że buff, mantra, wordy dają niesamowitego boosta to jeszcze daje sobie radę w leczeniu na dredach, cast speed, jedna tarcza, word of protection i też daje radę. Sorca/SM nie odratuje, bo przy focus target schodzi poniżej jednej sekundy, ale tank, ranger, gladek i sin mają spore szanse utrzymać się na nogach i zabić grupę przeciwną, no chyba, ze naprzeciw staje team Hayabusy xD Ostatnio tak byłam i kleryka wywaliło, bez problemu biliśmy Chanter dla mnie nie jest trudną do ogarnięcia postacią, gra się nią bardzo łatwo i przyjemnie - trzeba tylko pamiętać o tym, że musisz być wszystkim na raz, bo sporo chanterów albo stoi i buffuje i leczy, albo po prostu stoi i daje mantry, co się w ogóle z celem mija, bo jak napisał Archoon trzeba robić wszystko - buff, mantry, wordy, dps, leczenie, ogarniać i wiedzieć kiedy rzucić cast speed albo Word of wind, tarczę, spamować WoI i WoP... jak dla mnie zarąbista fucha^^ Ten post został edytowany przez Morrigan: Jul 12 2010, 06:20 AM -------------------- |
|
|
|
Jul 12 2010, 08:09 AM
|
|
|
Kurier ![]() Grupa: RL Rekrut Postów: 18 Dołączył: 30-September 08 Użytkownik nr: 1,578 |
Moim skromnym zdaniem musisz spisać sobie plusy i minusy klasy leczącej i się dobrze zastanowić, zadaj sobie kilka pytań:
Lubisz się masochistycznie męczyć z robieniem q ? Cler ogólnie nie nadaje się do dpsu, ma tam parę skili ale to ciężka robota, jeśli jesteś typem farmera i lubisz postać na spocie i mordować mobki to zapomnij o clerze Zadaj sobie pytanie jak już zdobędziesz 50 lvl czy nie przeje ci się robienie ciągle tego samego? Leczysz leczysz leczysz i jeszcze raz leczysz? Archon ma racje że party nie może żyć bez clera , a czy cler może żyć bez party ? Smi mogą solować mobki ragerzy też chanter z trudem ale elitki posoluje, a cler? prędzej nabawisz się odcisków od klikania na klawiaturze niż zabijesz elite Jeśli chodzi o pvp to cler ma dużą przeżywalność zależną oczywiście od gearu i od ilości przecwiników, ale musisz zdobyć gear co wiąże się z farmeiniem mobow, instacy czy lataniem po abysie ( do tego też potrzebujesz paru ludków). Duele cler będzie wygrywać ale czy geylosy będą latają w pojedynkę? nie sądze Na twoim miejscu wybrałabym chantera bo tak jak mówiłam sam clerem nic nie zdziała wiec jak masz swoich znajomych i macie w planie grac razem to ok ale sam będziesz się męczyć -------------------- ![]() |
|
|
|
Jul 12 2010, 09:41 AM
|
|
|
|
z tym solowaniem elit na chanterze bym uważała
-------------------- |
|
|
|
Jul 12 2010, 09:57 AM
|
|
|
|
z tym solowaniem elit na chanterze bym uważała Bo się nie soluje elitek, które stunują. Bardzo ciężko jest też z elitkami-rangerami.Ale chanter od 40 lvl z Expert Durable Adamantium Chain Helm, który daje +60 do Concentracji (albo jeszcze lepiej z noble wersją tegoż) i z jakimś jeszcze ringiem +20 do Concentracji, to Chanter może solować elitki. A w duo z kimkolwiek to już na pewno. -------------------- |
|
|
|
Jul 12 2010, 10:57 AM
|
|
|
|
wiesz Archoon, nie każdy ma kasę na gear, ja latałam akurat w tym co mi wypadło
-------------------- |
|
|
|
Jul 12 2010, 12:13 PM
|
|
|
Kurier ![]() Grupa: RL Rekrut Postów: 18 Dołączył: 30-September 08 Użytkownik nr: 1,578 |
Tak Morri ale popatrz z innej strony ze słabym gearem każdy jest cienki tak na dobrą sprawę. Do bicia elit clerem to trzeba pełne kieszenie cierpliwości bo to zajmuje naprawdę dużo czasu. Przykładowo z 30 pandemonium medali na fenrisa 90% zebrałam z instacji a reszte pomógł mi wyfarmić ughil bo bicie tych skorupiaków co mają podniesiony def to pomyłka
-------------------- ![]() |
|
|
|
Jul 12 2010, 12:20 PM
|
|
|
Specjalista ![]() Grupa: RL Team Postów: 29 Dołączył: 25-November 08 Użytkownik nr: 1,794 |
a najlepiej to zrób sobie chantera,cleryca i rangera do 30 lvl i wybierz co ci pasuje
|
|
|
|
Jul 12 2010, 01:05 PM
|
|
|
|
no to Aszka żeśmy ustaliły jedno - ani chanter ani cler do bicia sie nie nadaja xD więc zostaje Ci tylko wybrać czy wolisz słaby heal+buff/mantry czy mega heal+ściąganie debuffów
ale i tak 'żyć zaczyna się po pięćdzisiątce' Ten post został edytowany przez Morrigan: Jul 12 2010, 01:07 PM -------------------- |
|
|
|
Jul 12 2010, 01:22 PM
|
|
|
|
przydałby się Necro
-------------------- |
|
|
|
Jul 13 2010, 08:15 AM
|
|
|
Nom Mori święta prawda
-------------------- ![]() |
|
|
|
Jul 28 2010, 11:30 PM
|
|
|
He co to za pvp w tej grze zrobilem clerica dobilem do 24 lvla i juz moge stwierdzic ze jesli sie nie gralo od poczatku to nawet nie ma co w to grac, a jesli chodzi o gankowanie to nic sie nie mylilem biegaja czubki i gankuja niskie lvle ze sie lvlowac nie da.
To ma byc pvp? ja podziekuje jednak i poczekam na cataclysm |
|
|
|
Jul 29 2010, 07:23 AM
|
|
|
|
Są miejsca na niebie i ziemi że nawet jednego ely nie spotkasz
-------------------- |
|